petek, 24. februar 2017

Berem: John Green: The Fault is in Our stars

Poleti mi je pot prekiržala še ena čudovita knjiga.

Kar ležala je tam sredi mize, sredi raznih zapravljivk in gospodov Greyev in podobnega šunda.
Nikarkšnih pričakovanj nisem imela. Pravzaprav sem imela pričakovanje, da spada med zgoraj našteto plažno branje, pa se ne bi morala bolj motiti.

Brala sem jo v angleščini in šele čez čas ugotovila, da je prevedena tudi v slovenščino, prevedel pa jo je Pižama. Sem prpričana, da je njegov prevod odličen in ga bom gotovo enkrat vzela v roke, ampak če ste z angleščino vsaj pribljižno domači, vam priporočam branje kar v angleščini. Knjiga je v osnovi namreč mladinska in tako lepo napisana, da se boste ob branjo vseeno kar potopili vanjo.

Knjiga govori o dveh najstnikih, Hazel in Augustusu, ki se spoznata na tedenskem srečanju obolelih za rakom. Ja,oba sta zaznamovana z rakom. Hazel je le po čudežu in zaradi testnih zdravil sploh še živa in vedno v spremstvu kisikove bombule, ki ji pomaga pri dihanju, saj njena pljuča ne sodelujejo prav najbolje. Avgustus pa fant, ki je že prebolel raka a zaradi njega ostal brez noge.

Iskrica se vžge na prvi pogled. Oba preveč zrela za svoja leta, vsak od njiju z kupom življenjskih modrosti. Vsak od njiju s svojo najljubšo knjigo. In njena knjiga je tista, ki ju za vedno poveže in zaradi katere se skupaj podata na veliko pustolovščino.

Čeprav na smrt bolna, dobi Hazel od zdravnikov namreč dovoljenje, on pa denar od fundacije "Make a Wish", da odpotujeta v Amsterdam na obisk k pisatelju te knjige. Obupana želita izvedeti kaj se zgodi ko glavna junakinja sredi stavka umre in se s tem knjiga konča.

Knjiga govori o smrti, bolečini, bolezni, raku in o ljubezni.
In je najbolj pozitivna knjiga kar sem jih kdaj prebrala. Prva knjiga ob kateri sem med branjem iskala knjižico in svinčnik, da si prepišem citate iz nje.

Noro lepa knjiga.

Pred dnevi sem si ogledala tudi film in tudi ta povsem sledi zgodbi iz knjige. Kak robček si le pripravite.

Močno priporočam!11 komentarjev:

 1. Se strinjam! Čudovita knjiga... jest sm sicer prebrala prevedeno, film pa še čaka...

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Moram tudi jaz še prevedeno prebrati, me prav zanima primerjava.

   Izbriši
 2. Se strinja, super knjiga! Za film pa niti nisem vedela. Hvala!

  OdgovoriIzbriši
 3. Ah... Pametno, da si najprej knjigo prebrala. Jaz sem videla le film.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Čist srečo sem imela.
   Nisem vedela za obstoj ne ene, ne druge. :)

   Izbriši
 4. Pogledala film in potem našla še nekaj Greenovih knjig, ki že čakajo na spisku, da jih preberem. Naslednja moja bo verjetno Looking for Alaska. Sem pa gledala film Paper Towns, ki tudi ni slab. Vendar me je bolj navdušil The fault in our stars.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Tudi jaz jih imam na spisku.
   A je še katera prevedena v slovenščino? Nisem nič gledala.

   Izbriši
  2. Prevedene so vse Greenove samostojne knjige - poleg Krive so zvezde še Kdo si, Aljaska, Lažna mesta in Katherine, Katherine. Uživaj!!!

   Izbriši
  3. O super, se že veselim! :)

   Izbriši
 5. Oh vse komentarje mi je nekam skrilo. Komaj zdaj sem jih našla.

  OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.