četrtek, 25. september 2014

Počitnice v Prekmurju

Avgusta (ja zamujam sto na uro, vem) tik pred koncem počitnic, smo končno našli čas, še za kratek oddih. Od našega dopusta je minilo že preveč časa.  Ker vreme letos poleti ni bilo ravno "morsko" smo se raje odpravili raziskovat neznane kraje in iskat drugačne dogodivščine.

Nasvete kam iti, smo zbirali na Facebooku. Dobili smo veliko različnih in zanimivih predlogov. Najpopolneje pa je našim "zahtevam" odgovarjal Petrin predlog. Lovenjakov dvor v Prekmurju.

Odločili smo se za apartma v obnovljeni kmetiji, a nismo bili dovolj natančni bralci, da bi vedeli kaj točno smo si izbrali. Zato je bilo presenečenje še toliko bolj posrečeno.

Namestili so nas namreč v res staro a fensi prenovljeno kmetijo, ki je zadostila tudi mojim standardom (sem pač fina rit ko se gre za spanje drugje). No ja, ena postelja je bila super, druga pa je bila čisto prava starinska žimnica. Verjetno za filing kako je bilo. No mene to ne zanima tako zelo, da bi spala na sto let stari škripajoči žimnici. :)

Najboljši del pa je bil, da smo v hiško vstopili mimo velikih ograd z zajčki, goskami, račkami, psi, pavi. Nato smo šli skozi kmetijsko poslopje in mimo traktorja. Tik pred vrati pa so se za lepo ograjico pasli poniji, ovce in koze. Neprecenljivo res! Za hiško smo imeli ribnik s pripravljeno ribiško palico. Rabutali smo lahko sljive in hruške.

Petra je zelo pohvalila tudi njihovo kuhinjo. Mi pa nismo imeli ravno najboljših izkušenj.
Prvi dan je bila hrana prav izjemno neokusna. Naslednji dan pa je bila prav nasprotno izjemno okusna. Ko smo mislili, da prvi dan slučajno nismo imeli sreče, pa je bila tudi tretji dan spet neokusna. Naša edina razlaga je bila, da sta se menjavala dva kuharja. Ker se mi zdi nemogoče, da bi kuhar, ki je drugi dan skuhal tiste čudovito ajdovo kašo z jurčki, dovolil postreči jedi iz prvega in tretjega dne. Hm... kdo bi vedel. Če jih obiščete, vsekakor upam, da boste imeli več sreče kot mi.

Še ena značilnost Lovenjakovega dvora je "live view" v gnezdo štorkelj, ki domujejo na dimniku njihove kuhinje. Pred gostilno imajo velik ekran, na katerem lahko opazuješ parček mladih štorkelj, ki se je vsak večer ravno med večerjo vrnil z dnevnega pohajkovanja. Kar zanimiv program. Nič čudnega, da povezujejo štorklje z nošenjem dojenčkov. Hitro smo ugotovili, da zakonske dolžnosti zelo vestno izpolnjujejo. Zanimivih nekaj sekund, akcije. :)

V treh dneh smo si privoščili dan v Moravskih toplicah.
Ogledali smo si grad Grad, ki mu manjka še nekaj let razvoja, da bo zanimiv za ogled.

Navdušeni smo bili nad Vulkanijo, ki jo toplo priporočamo vsem. Zabavna in poučna predstavitev zgodovine Prekmurja vse od nastanka vesolja do danes. Enej si sicer ni upal vanjo, saj je je njihova maskota krtek "obljubljal" da ga lovi čarovnica. Je bruhnil v jok in zanj se je ogled kar končal in nas je raje počakal pri receptorkah, niti 3D filma si ni upal ogledati. :)

Ogledali smo si še izvir slatine, seveda pa nismo mogli niti mimo Orhidelije.

Še kar nekaj stvari pa je ostalo neobkljukljukanih. Še pridemo. :)


Naš pogumni skakalec


3 komentarji:

 1. A sturkle so lohk glidal sam uni nad 15 let?

  OdgovoriIzbriši
 2. So tak zrihtal, de je bila akcija ravno takrat ko so šli mlajši kakat. :)
  Enej je videl. "A si. Vidla ka ena šturkla kr skače po ta drugi?"

  OdgovoriIzbriši
 3. Zelo lepo in zanimivo je to videti. Kako se ti je tamali lotil koruze! :D

  OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.