torek, 28. januar 2014

Naš Arne, adrenalin freak. :)

Ne, za Arneja ni bilo dovolj, da je naju z Davidom na najlepši dan v letu popeljal na izlet. O, ne! Te lepote si je hotel ogledati tudi sam. Ampak zanj avto ni dovolj, o ne... On si je naročil kar helikipter.

Zdajle se hecam, ker 100 % zaupam, da bo to le en hudo zabavna anekdota, ki jo bo Arne pripovedoval svojim vnukom. V času dogajanja pa je bilo diametralno nasprotno od zabavnega.

Pa se vrnimo na začetek.

Čeprav je možnost okužbe majhna in se mnogi ginekologi za to testiranje ne odločajo sem imela srečo, da moja ginekologinja pa te teste zagovarja in že v nosečnosti jemlje brise za Streptokok b. Izkazalo se je, da je bris pozitiven in da bom med porodom potrebovala antibiotik, da se otročiček ne bo okužil.

Ker je porod potekal sanjsko in (za Arneja) prehitro pa je ob rojstvu vseeno še mali črviček dobil svojo dozo Antibiotika.

Potem smo se en dan crkljali. Naslednji dan na viziti pa so opazili, da ima nenavadno hladne nogice in so mu za vsak slučaj vzeli kri. Izkazalo se je da ima povišan vnetni kazalec Crp. Ko so čez par ur vzeli kri še enkrat, je bil le ta še znatno bolj povišan in odločili so se, da ga premestijo v Ljubljano. Torej ravno to, zaradi česar sem se s tako težavo odločila za Postojno. Premestitev, jaz pa naj čakam v Postojni. Groza.

In ne le, da so ga premestili. Ponj so prišli s helikopterjem. Sicer so mi zagotovili, da je to zgolj stvar možnosti in nikakor ne nuje je občutek, ko ti, na videz, povsem zdravega novorojenčka v spremstvu policije naložijo v inkubator in z njim odletijo v nebo, milo rečeno, grozen. Čeprav poskušaš ohranjati pozitivne misli, se po drugi strani spet bojiš, da pa vendarle lahko gre kaj presneto narobe.No, ker sem bila vsaj jaz po porodu kot rožica, so me takoj naslednje juto odpustili domov in sem lahko šla k njemu na obisk. Zvečer sem šla sicer še domov, na novo spakirat, danes pa sem tudi jaz že pri njemu.

Njegovo stanje se je medtem že izbolšalo. Potrdili so da gre za to bakterijo, tako da so antibiotiki pravi in je crp padel. Če nas torej kaj ne preseneti in upam, da nas ne, bo enkrat v naslednjem tednu že doma nagajal bratoma.

Do takrat pa pošiljava poljubčke in pozdravčke iz pediatrične klinike in se vam priporočava za dobre misli in energijo.35 komentarjev:

 1. Ojoj! Želim Vama vse dobro!! Javita še kaj! :) kako je potekkau porod?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala. Bom napisala tudi to. Ampak recimo tako da je bil kratek in jedrnat. Skratka super.

   Izbriši
 2. Tisti rumeni fotel mi je znan ;) Samo ne ga omenjat L. Držimo pesti, da boste kmalu skupaj doma!

  OdgovoriIzbriši
 3. Ojej, nič kaj luštno. Sta pa blizu mene, vama lahko pomaham na poti v ali iz službe :) Tako da če kaj rabiš, let me know. :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Riba, glede na to, da se že res dolgo dogovarjava, greva lahko na kavo. Kaj drugega pa ne potrebujem.
  Javi se če boš na času.

  OdgovoriIzbriši
 5. Oh, nič fletno....ampak zdaj je važno, da gre na bolje! Arne je že zvezdica, tak mladiček pa se že s helikopterji prevaža :). Srečno vsem skupaj! In da boste čimprej doma!

  Objemčki, poljubčki,
  Ana

  OdgovoriIzbriši
 6. Anita, čez čas bo to le še zabavna anekdota, tako kot si napisala. Pošiljam en kup ljubezni. Alenka

  OdgovoriIzbriši
 7. Vsaka stvar je za nekaj dobra in Arne gotovo čaka, da se pri Reneju pokažejo ali pa ne, mali rdeči vragci.
  In kot si rekla, so vse naše dobre misli usmerjene v vas.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Upam, da jih tokrat res ne bo še. Da bo mu bo lahko rene končno že dal tisto dudo. :)

   Izbriši
 8. Samo, da gre na bolje. Mislim na vas, da boste za vikend že skupaj doma.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala. Za vikend še ne. V ponedeljek pa upam da res. :)

   Izbriši
 9. Uf pestro pestro:)

  Cim hitrejse okrevanje in pozitvne misli tudi iz Kanade:)

  Je pa sigurno eden redkih Slovencev, ki se je tako mlad peljal s helikopterjem:) Polno, predvsem pa lepo zivljenje se naprej:)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala.
   Ja prou velik jih res ni. Jih je pa nadpovprečno veliko takih cimrov zdaj na oddelku. Ravno včeraj so še enega pripeljali.

   Izbriši
 10. Mislim na vas, predvsem na malega Arneta. Čim prej naj vas pot popelje domov!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Tudi jaz. Pa da ne bodo ravno plužili pred nami. :)

   Izbriši
 11. Oh, jaz sem pa ravno računala, da sta verjetno že doma... Pa naj hitro mine! Petra

  OdgovoriIzbriši
 12. Super za hiter porod, ampak joj, nadaljevanje ... Kako so strašljive te stvari ... (v teh primerih si vesel, da imamo bolnišnice in sodobno medicino, medikaliziran porod gor ali dol, a ne? (to pravim tudi sama sebi, ker sem se pred 1. noečnostjo jezila nad medikaliziranim porodom)) Hitro okrevanje želim!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. No, saj vsaj porod je bil pa povsem naraven. Na srečo, ker vprašanje če bi bila lahko sicer že z njim.

   Izbriši
 13. Joj Anita, pošiljam vso pozitivno energijo, kar je sproti ustvarim, direktno tja na tvojo stran, v tvoje naročje. Močno držim pesti, da je to vse, kar vaju je doletelo in da se vse uspešno izteče. Me je konkretno stisnilo, ko sem si predstavljala prizor s helikopterjem, pa tvoje fotke so tudi nadzgovorne. V glavnem, držim tudi pesti na nogah in vama želim, da bi bila čim prej doma.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala.
   Zdaj je že veliko bolje in kot kaže mira sami še dobiti dozi Antibiotikov do konca in v ponedeljek naj bi bila že doma.
   Hopefully.

   Izbriši
 14. Draga Anita, vse bo še dobro. Arneja kar vidim kak korenjak bo, je pač malce bolj pompozno opozoril nase in kar zdi se mi, da bo tale vaš tretji prava mala zvezda :).
  Si pa predstavljam grozo, ko ti otroka odpeljejo v LJ, ti pa ostaneš praznih rok daleč stran. Nekaj podobnega se je zgodilo moji prijateljici in jo je kar dodobra potrlo. Samo da sta zdaj vidva skupaj, to je najbolj važno.
  Vidim da so vama ljubljanski redarji tudi pustili pozdravček...barabe.

  OdgovoriIzbriši
 15. Arne je faca. Tako majhen, pa je doživel tako veliko. ;) Malo za spodbudo.. Jaz zaupam, da bo vse okej. Držte se!

  OdgovoriIzbriši
 16. Hojla Anita in Arne,
  uff - filmski potek dogodkov... Tudi jaz sem bila pred tremi leti na PK in osebje je bilo super! Moje molitve so usmerjene k vama, držita se in - čimprej domov! :)

  OdgovoriIzbriši
 17. Mali Arne že ve kako opozoriti nase. Ta prav rockstar style. :)

  Mislim na vas ... ♡

  OdgovoriIzbriši
 18. Same pozitivne misli so usmerjene k vam, k Arnetu. Zagotovo bo vse v redu!!!

  OdgovoriIzbriši
 19. Vsem pozitivnim mislim in željam se pridružujem tudi jaz...

  OdgovoriIzbriši
 20. Hvala vsem. Trenutno kaže, da mora dobiti samo še dozo Antibiotikov do konca in v ponedeljek odrineva domov.
  Huej, bi rekel Rene. :)

  OdgovoriIzbriši
 21. Draga Anita,
  Trdno držim pesti za vas. Kakšen prvi dan, si kar predstavljam, kako vama je bilo pri srcu, ko je mali odfrčal proti LJ. Da sta le spet skupaj. Iiii, kakšen lušten fantek, kakšne srčkane male zgubane nogice! Uživaj kar se le da in ne daj se hormončkom! Pa naj ponedeljek čimprej pride!

  OdgovoriIzbriši
 22. Hvala vsem. Trenutno kaže, da mora dobiti samo še dozo Antibiotikov do konca in v ponedeljek odrineva domov.
  Huej, bi rekel Rene. :)

  OdgovoriIzbriši
 23. pikapoke. Kot bi brala moj zapis in vem kako ti je le, da sem jaz sama ugotovila, da z Maksom ni nekaj v redu. Skoz je stokal, potem so ugotovili, da zato ker ga zebe, naj ga imam pri sebi. Ko gretje pod mojo odejo ni pomagalo in mojim prigovarjanjem, so le naredili pregled. Nazaj sem ga dobila s kanilnico-metulčkom na glavi, skozi katero je dobival antibijotik in po enemu tednu sva odšla domov. Povedali so mi, da ne vejo s čem je bilo kužen. Hvala bogu, da bo kmalu pet letnik. Srečno

  OdgovoriIzbriši
 24. Uf. Si imela srečo, da si pravočasno opazila.
  Srečno tudi vam še naprej.

  OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.