četrtek, 23. avgust 2012

Korzika again...

Mi dela probleme tale letošnja Korzika.

Običajno fotkamo v nef načinu, tokrat pa sva, da bi bilo manj dela, fotkala kar v jpg. Big mistejk.
Obdelati jih je treba vseeno, kvaliteta pa grozna. Na fotkah sami nagci, da jih komaj naberem nekaj primernih za na blog.

No tule so iz prve polovice dopusta.

Prvi kamp v bližini Ajaccia, plaža Mare e Sole, kamp La Valee.

Prijeten, domač, poceni kamp. WC-ji so bili sicer taki, kot da bi jih naredili iz starega kurnika a so bili vsaj čisti in unisex, kar je odlično ko imaš majhne otroke.

Pod drevesi je bila tako gosta senca, da bi jo še palček Smuk s težavo razrezal, kar je v vročini sicer super, v povezavi z zračnimi tokovi pa ne tako zelo. Včasih je v najhujši vročini že kar malce zazeblo in Reneju so se vnele oči. Zato smo se kar kmalu odločili za odhod.

Na tokratnem dopustu so nas navdušili Nemci. Že ob prihodu v kamp, nam je začasna nemška soseda postregla s hladno pijačo, ker smo bili videti izmučeni. In potem so med pomivanjem posode, debate ves čas tekle.  Naslednji nemci so nas navdušili v naslednjem kampu.. o tem več  naslednjič.

V drugem delu fotk boste spet opazili meni ljubo Roccapino.  Plaža je prva, ki jo zagledaš po vožnji čez notranjosti iz zahoda čez Sartene proti Boniffaciu. Cesta, ki vozi do nje je grozno naluknjana od hudourniških vod, a ko ugotoviš kako se peljati po njej, sploh ni tako mučno. Plaža je znana po tem, da jo straži kamniti lev.  Upali smo, da bomo nekaj dni lahko kampirali tu, a je bil žal kamp (očitno) že nekaj časa zaprt. Smrk, smrk.. tako smo se le malce ohladili, se naložili v avto in šibali naprej, do našega poznanega kampa "California". Nadaljevanje sledi... (najbrže enkrat decembra. :))
9 komentarjev:

 1. Vse lepo in prav, ampak a lahko nehaš s to Korziko? :)) mi je skoraj malo žal, da smo šli na Sardinijo :/

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. to ti pa ne sme biti žal. Bila na obeh otokih in oba sta krasna, Korzika je sicer ful manjša in bolj obvladljiva, ampak Sardinija je tudi krasna:))

   Izbriši
  2. MB, saj vem, ampak smo letos zelo razmisljali o tem, da podaljsamo dopust in gremo se na Korziko malo ;) Sardinija je lep, seveda, ampak se ne bomo vec vrnili. Na Korziko se pa bomo ;)

   Izbriši
  3. Pravijo da je Sardinija napram Korziki rahlo dolgočasna.

   Izbriši
 2. Krasno je. Komaj čakam december, da boš dala šeeee!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Saj ne bo zdrzala do decembra ;)

   Izbriši
  2. Planiram da bo prej, a mi gre pisanje zadnje čase bolj slabo od rok. :)

   Izbriši
 3. Tudi jaz komaj čakam novih objav...tale Korzika je res zakon! Roccapina je krasna, dostop pa ....

  OdgovoriIzbriši
 4. A nove objave bodo? Januar je...mi gremo pa junija na Korziko...saj bos, a ne? :)) ***

  OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.