sobota, 03. marec 2012

Nedelo

Če še ne veste kaj boste jutri zjutraj brali ob kavi, vam tokrat priporočam Nedelo.
V časopisu boste dobili članek o tem, kako se naše babice - profesorice na Zdravstveni fakulteti trudijo, da bi bili porodi bolj prijazni do porodnic. V njem boste našli tudi našo zgodbo. :)

7 komentarjev:

 1. Oooo super.grem takoj k mami po casopis.

  OdgovoriIzbriši
 2. Tele tvoje objave včeraj nisem videla, sem te pa zjutraj v Nedelu takoj prepoznala. Čestitke za pogum, da si povedala, kar mnoge od mamic zakopajo nekam globoko vase. Sama sem sicer pri obeh porodih imela veliko srečo, vem pa, da je tudi veliko takih, s katerimi so delali res grdo...

  OdgovoriIzbriši
 3. Sem prebrala, super da si podelila obe izkušnji. Tudi jaz sem imela veliko srečo pri obeh porodih, ok bi spremenila kakšno "malenkost", amapak s splošnem sta obe izkušnji fejst lepi, dva zelo lepa spomnina. Ko pa sem brala tvojo drugi zgodbo, bi šla pa takoj sprobat porod v porodnem centru. Ker verjamem, da je to povsem drugačna izkušnja, veliko manj medikalizirana, bolj prvinska. Skratka, upam da bo šel razvoj porodništva bolj v to smer!:)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja, res je bila razlika. Velika.
   Žalostno je, da jim zaupaš, ker misliš da vedo, kako se stvari počnejo. Potem pa tako.
   In težko je stvari sprementi, ker ko greš prvič roditi itak ne veš kako je, ne glede na to kaj ti vsi povedo.
   Šele v drugo in več lahko zahtevaš boljše ravnanje.

   Žalostno je tudi, da veliko mamic misli da je bilo super, ker mislijo, da je hiter porod dober porod. Naravni porod je pa res izjemna izkušnja.

   Zgodbi sem v celoti opisala tudi na blogu:

   http://anitamazgon.blogspot.com/2011/07/kako-sem-prisel-na-svet-enej.html

   http://anitamazgon.blogspot.com/2011/07/kako-sem-prisel-na-svet-rene.html

   Izbriši
 4. Ja vsekakor, se popolnoma strinjam s tabo. Ko greš rodit prvič si bolj kot ne, prepuščen "izbiram" babic/ostalih zdravstvenih delavcev, drugič običajno že veš kaj bi rad oz. česa nikakor ne želiš. Meni je bilo v prvo všeč, da me niso silili v karkoli, niti mi niso ponujali protibolečinskih sredstev. Lepo se je razpletlo in všeč mi je bilo, da sem "neomamljena" in v dobrem stanju doživela prvi stik s svojim sinom. V drugo je šlo pa lepo postopoma, cel dan nerednih popadkov, lepo na easy, še prav lepo sem dan preživela s sinom in možkom. Zvečer sem praktično prišla samo rodit v porodnišnico, na nogah sem bila skoraj do iztisa, natur skratka, nepozabno.
  ps. sem pogledala obe zgodbi, joj druga je super. Tudi slikce.

  OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.