torek, 12. januar 2010

Spanje

Že pred časom sem se hvalila, kako da smo Eneja navadili spati v svoji postelji, pa se mulo ni tako hitro dal. Kmalu se je spet vsak dan ponoči prisvaljkal ves zaliman v najino posteljo in nama kradel dragocene centimetre in minute spanca. In to vsako noč kakšno uro prej, na koncu je bil tam že takoj, ko sva za sabo zaprla luč.

Med prazniki pa sem poskusila novo finto.

Najprej sem mu dovolila, da je 14 dni spal kar pri meni, da je mamina postelja izgubila svoj čar in se je odvadil prebujanja sredi noči.
Prve dni me je nenehno spraševal: "Mami a si pijazna? A bom sou spat u mamice poteja? A zej takoj? A bom pj mamici ninau? A sm biu piden?"

Atija sva v vmesnem času poslala v Enejevo posteljo, da si je malce svoj "pukl naglihau".

Ko je bilo Novoletna noč mimo in je bil od vsega žuranja prijetno utrujen, pa sem mu vrgla kost in vztrajala. Njegovo superduper posteljico smo iz postelje z baldahinčkom spremenili v visoko posteljo, (med postavljanjem sem ugotovila, da se da tudi ikeine zadeve narobe zložit in sem, namesto da bi odšrafala en šrauf in prišraufala dve stopnički, razšraufala celo posteljo, nazaj do navodil na strani 1, in spet nazaj), ki se mu zdi blazno nobel in je čisto važen ko leze gor. Za vasak slučaj smo tla naokoli dobro obložili s peno, dodali babyfon, da sem ga slišala takoj ko se je zbudil in jo mahnil proti ven, in ga prestregla že na pol poti, da mamine postelje sploh videl ni.In glavna finta? Kafe!

Ta misel se mi je utrnila, zadnjič na "kavi" s Špelo. Midve sva naročile vsaka svoj čaj, Enej pa: "KAFE!", ko mu je kelnarca prinesla dva deci kakava ga je od navdušenja, da je dobil kavo, na dušek izpraznil, da ga je še celo pot do doma "tibuh bubau".

Tako sem mu že zvečer, pa še parkrat ponoči, obljubila, da če bo do jutra počakal v svoji postelji, bo zjutraj, tako kot to med vikendom dobi mami (ker težje vztaja kot ati ;) ), dobil kafe v posteljo.
Pa še mal odgovarjanja na takšna in podobna vprašanja: "A sm cis maj zapan? A ni vec tama? Bom cist maj ninau?!" Nekaj nočnih lučk "kjer ga mami gleda", polno posteljo nagačnenih živali in...

In glej ga zlomka, zjutraj smo zasačili mulca, kako leži v postelji, gleda v luft in čaka na svoj kafe. Tako je zdaj že, 10 dni in vsako noč bolje spimo in zdaj si pa že upam trditi, da smo po vseh mukah (o katerih vam sploh ne bom govorila) končno vsak v svoji postelji.

IHU IHU (Enejev JUHU)!

12 komentarjev:

 1. Ojoj, sploh nočem pomislt, kako se bo počutil, ko bo zvedel, kaj je v resnici "kafe". Sem imela podobno izkušnjo s "polentinom" ;-)
  Sicer pa čestitke :-)

  OdgovoriIzbriši
 2. He, he... sej res, polentino. :)
  Sej Enej ima drgač tudi kakav zelo rad, sam "kafe" je poseben samo zato, ker ga otroci ne smejo. Lahko ga sam "taveliki", ki celo noč spijo v svoji posteljici.
  Sicer pa takoj ko se spanje ustali in bo pozabil, da je včasih spal pri mamici, najdemo novo finto, da se odvadimo tudi kakava. Čeprav kakav sploh ni tako slab, ker hkrati skrajša tudi čas, ki ga rabimo potem za zajtrk. :)

  OdgovoriIzbriši
 3. He, he, polni ste raznih fint. Mi se jih še učimo ;) Anita, če boš pogrešala kakšno neprespano noč, lahko kdaj tudi zamenjamo ;)

  OdgovoriIzbriši
 4. Polentino?? :)

  Drgač pa, bravo Enej!! ;)

  OdgovoriIzbriši
 5. jest bi riku de je vsenu buli če si daš kešna finta še na zaluga...ka pomoje bu ta kafe hit zgubu čar!bama vidl če ima stric tine pav:)

  OdgovoriIzbriši
 6. @storyteller: http://meeya.blog.siol.net/2009/02/16/absisana-majica-in-polentino/ :-)

  OdgovoriIzbriši
 7. Anita, zakaj pa Enej ne bi smel spati v tvoji postelji? Kakšna mati pa si? A si kdaj videla, da bi mačka svoje mladiče odnesla na hišni prag, sama pa šla spat v toplo košaro? (sposojeno pri Desi Muck, heheh)

  OdgovoriIzbriši
 8. @Stane: ja sej vem... obupna mati. Še dobro da ne veste, da mora ob sobotah kopalnico pomivat pa stopnišče zribat, drugače ne dobi zajtrka. :)

  OdgovoriIzbriši
 9. ej jz pa pravim... da ti bom tko ukradla idejo :)

  OdgovoriIzbriši
 10. @Špela: ti kr. Pa poročaj če je uspelo, da patentiram, pa nrdim en reality show. ;)

  OdgovoriIzbriši
 11. Ha ha ha, šele sedaj sem prebrala tole vaše dogajanje. Dobro si se ti to spomnila, ni kaj ;)

  OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.